Toyota: Ανακοίνωσε επένδυση 1,3 δισ. δολ. σε νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρονικών οχημάτων

Newsroom

Η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εργοστάσιο στο Κεντάκι για την παραγωγή ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού  SUV για την αμερικανική αγορά.

Η παραγωγή του οχήματος αναμένεται να ξεκινήσει είτε στα τέλη του 2025 είτε στις αρχές του 2026, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Η ανακοίνωση της Toyota αποτελεί μέρος των σχεδίων που έχει ήδη γνωστοποιήσει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία για υλοποίηση επενδύσεων ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες ή BEV μέχρι το 2030.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο όχημα, το οποίο πιθανότατα θα ανταγωνίζεται τρέχοντα οχήματα όπως το Rivian R1S και το Kia EV9.

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, είναι από τις πιο εξέχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες που δηλώνουν ότι ενώ τα EV είναι μια λύση για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα, δεν είναι η μόνη. Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να επενδύει σε υβριδικά, plug-in υβριδικά οχήματα και άλλες τεχνολογίες, όπως οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: