Johnson & Johnson: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

Newsroom

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Johnson & Johnson στο δ' τρίμηνο του 2023, καθώς η αμερικανική φαρμακευτική επωφελήθηκε σημαντικά από την απόδοση μίας θεραπείας για την ψωρίαση.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα της εταιρείας στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 21,4 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα 21,01 δισ. δολαρίων σε έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv).

Ταυτόχρονα, ο αμερικανικός κολοσσός ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 2,29 δολαρίων/μετοχή, οριακά υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για προσαρμοσμένα κέρδη 2,28 δολαρίων/μετοχή.

Σημαντική ώθηση στην J&J έδωσε η αντιφλεγμονώδης θεραπεία για την ψωρίαση Stelara, η οποία απέφερε κέρδη ύψους 2,75 δισ. δολαρίων.

Για το 2024, η Johnson & Johnson αναμένει προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 10,55 έως 10,75 δολαρίων/μετοχή, ενώ στοχεύει σε συνολικά έσοδα από πωλήσεις φαρμάκων ύψους 57 δισ. δολαρίων ως το 2025.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά περίπου 3% στις συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: