Βρετανία: Υπό έρευνα για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία η Amazon

Newsroom

Υπό έρευνα βρίσκεται η Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο με την εποπτική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας να εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής «άδικου πλεονεκτήματος» σε ορισμένους από τους πωλητές στο marketplace της εταιρείας. 

Η εποπτική αρχή ανακοίνωσε πως οι πρακτικές της Amazon ενδέχεται να μην συμμορφώνονται με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της χώρας, κάτι που λειτουργεί αρνητικά για τους καταναλωτές. 

Συγκεκριμένα, ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου προβάλλει τα δικά της προϊόντα και αυτά των ανταγωνιστών - πωλητών στον ίδιο ιστότοπο, όμως σύμφωνα με την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) η έρευνα θα εξετάσει εάν η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό και να οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα για τους καταναλωτές. Για παράδειγμα, μέσω υψηλότερων τιμών, χαμηλότερης ποιότητας ή μειωμένων επιλογών.

Να θυμίσουμε πως παρόμοια έρευνα ξεκίνησε τον Μάιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και στις δύο περιπτώσεις το αντικείμενο των ελεγκτικών αρχών είναι να διαπιστώσουν το πως αποφασίζει η εταιρεία, ποια προϊόντα τοποθετούνται στις ορισμένες θέσεις προβολής, σύμφωνα με το BBC. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: