Τετραήμερη εργασία στην Ελλάδα: Την αρχή κάνουν τρεις μεγάλες εταιρείες

Newsroom

Το μοντέλο της τετραήμερης εργασίας κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος σε όλο τον κόσμο μαζί και στην Ελλάδα καθώς πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική ενός εργασιακού καθεστώτος που θα τους επιτρέπει να ισορροπούν καλύτερα μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Μέσα στο καλοκαίρι τουλάχιστον τρεις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ξεκινούν την τετραήμερη εργασία, χωρίς μείωση αποδοχών. Το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό. Θα διαρκέσει δυο μήνες. Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρείες θα εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, οκτάωρο, χωρίς να μειωθούν οι σημερινές απολαβές τους.

Πρόκειται για τις εταιρείες Grant Thornton (συμβουλευτική/ελεγκτική) Terracom (τεχνολογική) και Choose (διαφημιστική) εσχάτως, ενώ και άλλες μεγάλες αλλά και μικρότερες εταιρείες εξετάζουν αυτή την πιθανότητα.

«Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κινούνται σε στρατηγικές που εστιάζουν στην παραγωγικότητα προκειμένου να προσφέρουν την πολυπόθητη ευελιξία στους ανθρώπους τους» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ομίλου Adecco σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, Κωνσταντίνος Μυλωνάς.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: