Mytilineos: Πιθανή νέα αναβάθμιση, κέρδη - ρεκόρ στο α' τρίμηνο περιμένει η Citi 

Newsroom

Υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς αναμένονται τα κέρδη της Mytilineos για το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με έκθεση της Citi, η οποία εκτιμά ότι η κερδοφορία της εταιρείας όχι μόνο δεν επηρεάζεται από τις σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις και τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά αντιθέτως βγαίνει ευνοημένη από αυτές.

Ειδικότερα, ο αμερικάνικος οίκος προβλέπει EBITDA στα 130 εκατ. ευρώ, σε μία αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανεβάζει την πρόβλεψή του για τα ετήσια EBITDA του 2022 στα 568 εκατ. ευρώ και στα 727 εκατ. ευρώ το 2023.

Σύμφωνα με τη Citi, ο υπερδιπλασιασμός των κερδών της Mytilineos τα επόμενα έτη, τροφοδοτείται από:

  • Μεταλλουργία: Ενίσχυση των τιμών αλουμινίου και κυρίως των premia με ταυτόχρονη διατήρηση σταθερής βάσης κόστους για τα επόμενα έτη. 
  • Ενέργεια: Η Mytilineos λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος αναμένεται να διπλασιάσει την κερδοφορία του με την ένταξη της νέας μονάδας το καλοκαίρι. 
  • ΑΠΕ: Δυναμική ανάπτυξη του τομέα ΑΠΕ, ιδιαίτερα την επόμενη διετία, με την γρήγορη αξιοποίηση του portfolio της εταιρείας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Μάλιστα, σε μία ασυνήθιστη κίνηση, ο αμερικανικός οίκος ανοίγει ένα παράθυρο 30 ημερών (30-day positive catalyst watch), στο οποίο αναμένει σημαντικές θετικές εξελίξεις, προτού προβεί σε πιθανή αναβάθμιση της Mytilineos.

Τέτοιες εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι:

- Η επιβεβαίωση ενός αναμενόμενα πολύ δυνατού σετ αποτελεσμάτων για το Q1 2022 (τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 4 Μαΐου).
- Η ένταξη της εταιρείας στο βασικό δείκτη της MSCI στις 12 Μαΐου (γεγονός το οποίο θα έχει σημαντικά άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη).
- Η συνέχιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Mytilineos και η ενίσχυση της μετοχικής της σύνθεσης με σημαντικούς ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: