HSBC: Αναθεώρηση στις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες - Η Eurobank παραμένει top pick

Newsroom

Τις εκτιμήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες «ψαλιδίζει» η HSBC, επικαλούμενη τις πιέσεις στα έσοδα από τις πτωτικές αποδόσεις δανείων αλλά και την πιο υποτονική ανάπτυξη. Χαρακτηρίζει, ωστόσο, αξιοπρεπή την κερδοφορία των τραπεζών.

«Τα αποτελέσματα δ' τριμήνου και τα αναθεωρημένα μεσοπρόθεσμα σχέδια αποκάλυψαν κάπως μεγαλύτερες δυσκολίες στα καθαρά έσοδα από τόκους, από ό,τι περιμέναμε», σημειώνουν οι αναλυτές. Ο οίκος υποβαθμίζει την εκτιμήσει για τον βιώσιμο ROTE των τραπεζών κατά 50 μονάδες βάσης στο 7,5% και μειώνει τις τιμές στόχους κατά 3% μέσο όρο.

Αναλυτικότερα, ο οίκος μειώνει τις τιμές-στόχους για για 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες, ενώ διατηρεί για όλες σύσταση «buy», με προτιμώμενο τίτλο αυτόν της Eurobak. 

Για την Alpha Bank η νέα-τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 1,45 ευρώ (από 1,6 ευρώ προηγουμένως), για την Eurobank  στα 1,40 ευρώ (από 1,45 ευρώ προηγουμένως) και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,9 ευρώ (από 2,1 ευρώ προηγουμένως). 

Στα ρίσκα για τις ελληνικές τράπεζες, η HSBC εντοπίζει -μεταξύ άλλων- αύξηση των κινδύνων λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και κάμψη στις τιμές ακινήτων που οδηγεί σε πτώση της αξίας των μη εξυπηρετούμενων υποθηκών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: