Southwest Airlines: Αναμένει επιστροφή στην κερδοφορία στο δ' τρίμηνο καθώς η ζήτηση ανακάμπτει

Newsroom

Την επιστροφή της στην κερδοφορία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 αναμένει η αμερικανική Southwest Airlines, καθώς η ισχυρή αύξηση της ζήτησης ξεπερνάει τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις και δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η αεροπορική εταιρεία με έδρα στο Ντάλας του Τέξας προβλέπει πως τα έσοδά κατά το δ' τρίμηνο θα είναι μειωμένα κατά 10% - 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όταν η Southwest Airlines είχε αποκομίσει 5,73 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η Southwest μείωσε επίσης ελαφρώς την πρόβλεψή της για το κόστος καυσίμων για το τρίμηνο από τα 2,25-2,35 δολάρια/γαλόνι στα 2,25 δολάρια/γαλόνι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, η αμερικανική αεροπορική αναμένεται να προχωρήσει σε περίπου 8.000 νέες προσλήψεις κατά το ερχόμενο έτος, ενώ ήδη μέσα στο τρέχον έτος έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.000 προσλήψεις.

Τέλος, για το 2022 η Souwest εκτιμά πως θα επιστρέψει στην κερδοφορία, καθώς αναμένει αύξηση της ζήτησης κατά 2% σε σχέση με το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: