Sweetgreen: Με την «στήριξη» της Ναόμι Οσάκα, κυνηγά αποτίμηση 2,7 δισ. δολαρίων

Newsroom

Αποτίμηση ύψους 2,7 δισ. δολαρίων επιδιώκει να πετύχει η Sweetgreen Inc. κατά την αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) της στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αυτή την προσπάθεια ευελπιστεί στην στήριξη από την παγκοσμίου φήμης Γιαπωνέζα τενίστρια, Ναόμι Οσάκα.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία παραγωγής, συσκευασίας και διανομής έτοιμων σαλατών, υπέρ της οποίας έχει τοποθετηθεί ουκ ολίγες φορές η 24χρονη τενίστρια από την Ιαπωνία, σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά 12,5 εκατ. μετοχές με τιμή μεταξύ 23 και 25 δολαρίων η κάθε μία, με στόχο να συγκεντρώσει στην καλύτερη περίπτωση έως και 312,5 εκατ. δολάρια.

H αλυσίδα με έδρα στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, η οποία ιδρύθηκε το 2007, αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο «SG», ενώ μεταξύ των αναδόχων για την IPO της Sweetgreen συγκαταλέγονται οι Goldman Sachs, J.P. Morgan, Morgan Stanley και Allen & Company.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες τροφίμων φυτικής προέλευσης έχουν προσελκύσει -τα τελευταία χρόνια- την προσοχή των επενδυτών, καθώς περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τα υγιεινά και φιλικά προς το περιβάλλον τρόφιμα, ενώ μεγάλο μέρος της ζήτησης καθοδηγείται από τους millennials και τους καταναλωτές της γενιάς Z, οι οποίοι είναι περισσότερο από πρόθυμοι να ξοδέψουν σε βιώσιμα προϊόντα.

Τέλος, σημειώνεται πως η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας μετά από έναν γύρο χρηματοδότησης νωρίτερα φέτος ανήλθε στα 1,8 δισ. δολάρια, ενώ μεταξύ όσων έχουν επενδύσει στην Sweetgreen βρίσκονται οι T.Rowe Price, Lone Pine Capital και D1 Capital Partners.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: