Roblox: Αποκαταστάθηκε η πλατφόρμα gaming μετά από «διακοπή» τριών ημερών

Newsroom

Η Roblox αποκατέστησε τις υπηρεσίες της την Κυριακή, μετά από μία σοβαρή διακοπή λόγω τεχνικών προβλημάτων που διήρκησε τρεις ημέρες.

Η online πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες της να παίζουν αλλά και να δημιουργούν τα δικά τους ηλεκτρονικά παιχνίδια, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα την Πέμπη 28/10 με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τεχνικά προβλήματα που συνδέονται με την προωθητική ενέργεια ενόψει Halloween, σε συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων γρήγορου φαγητού Chipotle. Γεγονός που αρνήθηκε η Roblox.

«Ζητούμε συγνώμη για το χρόνο που χρειάστηκε για να αποκατασταθεί η υπηρεσία» ανέφερε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, David Baszucki. 

«Η διακοπή δεν είχε σχέση με την κορύφωση εξωτερική κίνησης ή συγκεκριμένου προγράμματος» πρόσθεσε σημειώνοντας πως «προκλήθηκε από την αύξηση του αριθμού των servers στα datacenters της εταιρείας».

Ο Baszucki ανέφερε πως οι developers στην πλατφόρμα θα μπορούν να λάβουν αποζημίωση για πιθανές οικονομικές απώλειες κατά το διάστημα της διακοπής».

Η Roblox μοιράζεται το 30% των εσόδων από τις εικονικές αγορές με τους δημιουργούς της κοινότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.