HSBC: «Άλμα» κερδών 76% στο γ΄τρίμηνο - Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 2 δισ. δολαρίων

Newsroom

Η HSBC ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα ετήσια κέρδη της προ φόρων για το γ’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 75,8% σε 5,4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας εύκολα τις προσδοκίες.

Η τράπεζα είπε ότι απελευθέρωσε μετρητά που προηγουμένως είχαν «μπει στην άκρη» εν αναμονή επισφαλών δανείων και που συνέβαλαν στη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Η HSBC πρόσθεσε ότι όλες οι περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ήταν κερδοφόρες το τρίμηνο.

«Πιστεύουμε ότι τα χαμηλά των τελευταίων τριμήνων είναι πίσω μας», δήλωσε ο Νόελ Κουίν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της HSBC, σε δήλωση που συνοδεύει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Τα έσοδα για το γ’ τρίμηνο ήταν 12 δισ. δολάρια — 0,7% υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η τράπεζα με επίκεντρο την Ασία θα παρουσίαζε άνοδο 22,8% σε ετήσια βάση στα κέρδη προ φόρων στα 3,776 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συνέταξε η HSBC. Τα έσοδα αναμενόταν να αυξηθούν κατά 3,1% σε ετήσια βάση στα 12,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Η HSBC δεν ανακοίνωσε μέρισμα για το γ’ τρίμηνο. Ωστόσο, η τράπεζα είπε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια επαναγορά μετοχών 2 δισ. δολαρίων «σύντομα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: