Διαγωνισμός 17 εκατ. ευρώ για την «ασφάλεια» του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» στην Κρήτη

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ανάδοχο για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας αερομεταφορών στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» για την προσεχή 3ετία αναζητάει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών, κ. Κ. Καραμανλής αποφάσισε την προκήρυξη ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού, συνολικής προϋπολογισθείσας 17.043.090 ευρώ (συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ 24% και των σχετικών νόμιμων κρατήσεων) µε κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής, για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας αερομεταφορών στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» για τα έτη 2022, 2023 και 2024, με δυνατότητα παράτασης έως 12 μήνες και με πραγματική ημερομηνία έναρξης, την ημερομηνία εγκατάστασης του αναδόχου.

Ηδη οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό «τρέχουν», απεστάλη στις 21/09 στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε., η ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών ορίστηκε στις 04/10 και λήξης κατάθεσης προσφορών στις 29 Οκτωβρίου. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα γίνει λίγες ημέρες αργότερα.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η διεξαγωγή του ελέγχου πρόσβασης & ασφάλειας προσώπων / χειραποσκευών / µμεταφερόμενων αντικειμένων και οχημάτων, του ελέχγου ασφαλείας των αποσκευών (hold baggage), φορτίου, ταχυδρομείου, που διακινούνται από αυτά τα σημεία ελέγχου & φύλαξη των εγκαταστάσεων του Αερολιμένα µε στατικές φυλάξεις, ή µε τη διεξαγωγή περιπολιών στους ελεγχόμενους & µη χώρους του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου (ΚΑΗΚ).

Όπως αναφέρεται, «σύμφωνα με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας, τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης E.C. 300/2008 καθώς και των σχετικών κανονισμών εφαρμογής του, επιβάλλεται η προστασία των Αερολιμένων από έκνομες ενέργειες και ο έλεγχος πρόσβασης και ασφαλείας προσώπων/χειραποσκευών/μεταφερομένων αντικειμένων, αποσκευών, οχημάτων , φορτίου – ταχυδρομείου, προμηθειών πτήσεων και προμηθειών αερολιμένα, που μεταφέρονται με πολιτικά αεροσκάφη εξυπηρετούμενα από ή μέσω Αερολιμένων κρατών-μελών της Ένωσης».

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας - Υ.Π.Α.- ως φορέας διοίκησης και λειτουργίας του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» - ΚΑΗΚ, προτίθεται να αναθέσει εκ νέου σε ιδιωτικό φορέα παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, στον ανωτέρω Αερολιμένα, τις κάτωθι εργασίες: i. Tη διεξαγωγή του ελέγχου πρόσβασης και ασφάλειας προσώπων / χειραποσκευών / μεταφερομένων αντικειμένων και οχημάτων. ii. Tη διεξαγωγή του ελέγχου ασφάλειας των αποσκευών (hold baggage), φορτίου – ταχυδρομείου, προμηθειών πτήσεων και προμηθειών αερολιμένα που διακινούνται από αυτά τα σημεία ελέγχου iii. Την φύλαξη των εγκαταστάσεων του Αερολιμένα με στατικές φυλάξεις και με τη διεξαγωγή περιπολιών (πεζών και εποχούμενων) στους ελεγχόμενους και μη χώρους αυτού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: