Στα ΕΛΤΑ οι «ταχυδρομικές υπηρεσίες» της ΕΥΔΑΠ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Τα «EΛ.TA A.E.» κέρδισαν και επισήμως το συμβόλαιο της ΕΥΔΑΠ για τις «ταχυδρομικές αποστολές» της ΕΥΔΑΠ σε Αττική (αλλά και υπόλοιπη Ελλάδα), έναντι περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, κατά την προχτεσινή του συνεδρίαση (15/09/2021), αφού ελήφθη υπόψη η προ ημερών εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου, Χ. Σαχίνη, εγκρίθηκε η κατακύρωση της σύμβασης των ταχυδρομικών υπηρεσιών στα «Ελληνικά Ταχυδρομεία», έναντι ποσού 2.929.600 ευρώ. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι μονοετής (με εκκίνηση την υπογραφή της σύμβασης).

Επί της ουσίας τα ΕΛΤΑ πήραν τη σύμβαση με αντικείμενο την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών περισυλλογής, μεταφοράς, διαλογής και διανομής ταχυδρομικών αποστολών της ΕΥΔΑΠ προς τους πελάτες της στην Αττική και σε λοιπές γεωγραφικές περιοχές της  Ελληνικής επικράτειας.

Η εν λόγω εξέλιξη εντάσσεται στην προσπάθεια της ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές να ξαναμπεί στο «παιχνίδι», διεκδικώντας σε σχετικούς διαγωνισμούς την ανάληψη σχετικών υπηρεσιών για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών περισυλλογής, διαλογής, διακίνησης και διανομής των ταχυδρομικών αποστολών σε όλη τη ελληνική επικράτεια, που σε έναν βαθμό έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του ιδιωτικού τομέα, όπως για παράδειγμα της ACS του ομίλου Φέσσα αλλά και άλλων σχημάτων.

Να σημειωθεί ότι πριν το καλοκαίρι, όπως είχε αναδείξει το insider, το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ είχε προχωρήσει σε ανακήρυξη της εταιρείας «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.» ως προσωρινού αναδόχου για την Παροχή Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, έναντι προσφοράς σχεδόν 3 εκατ. ευρώ, για χρονική διάρκεια ενός (1) έτους από την υπογραφή της σύμβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: