Alitalia: «Ένεση ρευστότητας» 100 εκατ. ευρώ εξετάζει η Ιταλία

Newsroom

Το ενδεχόμενο για μία νέα «ένεση ρευστότητας» ύψους 100 εκατ. ευρώ προς την υπό πτώχευση Alitalia εξετάζει η κυβέρνηση της Ιταλίας. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, ο ιταλικός αερομεταφορέας - ο οποίος έχει ήδη λάβει κυβερνητική βοήθεια 50 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο για την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων - ενδέχεται να λάβει εκ νέου οικονομική βοήθεια.

Παράληλλα, σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα, η υπό πτώχευση Alitalia «ξεμένει» από μετρητά, καθώς οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάσωση της βρίσκονται στον «πάγο». Ο επίσημος αερομεταφορέας της Ιταλίας - ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης από το 2017, κατάφερε να πληρώσει μόνο το 50% του μισθού στους 11.000 εργαζόμενους της, για το μήνα Μάρτιο. Η «επιχείρηση διάσωσης» της Alitalia έχει κοστίσει περί τα 5,4 δισ. ευρώ από το 2008 στους Ιταλούς φορολογούμενους.

Η Ιταλία έχει εγκρίνει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, η οποία θα «στεγάσει» τα περιουσιακά στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας Alitalia που αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση προχωρά με το σχέδιο για την εθνικοποίηση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: