Επιχειρήσεις

Tα επόμενα βήματα για τη Folli Follie και οι νέες συνεργασίες

Ρομίνα Νικηφόρου

Το νέο ραντεβού των μετόχων της Folli Follie για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας δόθηκε για τις 22 Μαρτίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων αφού χθες Τετάρτη δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη απαρτία. Πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο βήμα που είναι απαραίτητο να γίνει στην πορεία προς την αναδιάρθρωση ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία κάνει τα βήματά της προς την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας εξασφαλίσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 13 εκατ. ευρώ από το fund Arena, όπως ανέφερε η διοικητική ομάδα της εταιρείας, στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης, δρομολογείται ήδη το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων Factory Outlet μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Το πρώτο Factory Outlet Local, όπως έχει ανακοινώσει ο Όμιλος, θα ανοίξει τις πόρτες του στα Νότια Προάστια, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου στις αρχές Μαρτίου ενώ μέσα στο 2021, δυο τουλάχιστον νέα Factory Outlet Local αναμένεται να δημιουργηθούν σε κομβικά σημεία της πόλης.

Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει νέες συνεργασίες προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις της μετά και τη διακοπή της συνεργασίας με τη ΝΙΚΕ η οποία θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2022, με στόχο να ανακτήσει και μέρος του τζίρου που θα χαθεί.

Παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέες νομικές ενέργειες κατά όσων κριθεί πως έχουν ζημιώσει τα συμφέροντα της εταιρείας.

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο τέλος, αναμένεται εκτός απροόπτου και η απόφαση σχετικά με το αίτημα που έχει κατατεθεί για υπαγωγή στο άρθρο 106 β, δ του πτωχευτικού κώδικα, το οποίο συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: