Επιχειρήσεις

Σε τρεις νέες ευρωπαϊκές αγορές η Costa Coffee – Αναμένεται και στην Ελλάδα

Ρομίνα Νικηφόρου

Στις αγορές της Βουλγαρίας, Πολωνίας και Ουγγαρίας επεκτείνονται από αυτή την εβδομάδα τα προϊόντα Costa Coffee στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Coca-Cola HBC για λανσάρισμα των Costa Coffee σε νέες ευρωπαϊκές αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι η Coca-Cola Company απέκτησε την Costa Coffee τον Ιανουάριο του 2019 και το καλοκαίρι του ίδιου έτους η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε την επέκταση των Costa Coffee σε τουλάχιστον 10 από τις 28 αγορές της μέσα στην επόμενη χρονιά, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, καθώς επίσης η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Ελβετία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η τοποθέτηση των προϊόντων της Costa Coffee και στην Ελλάδα, όπως παράλληλα και σε Ελβετία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία και την Ιρλανδία.

Η Costa Coffee είναι η κορυφαία εταιρεία καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική. Ο καφές αποτελεί μια κατηγορία με τζίρο πολλών δισ. δολαρίων στις 28 χώρες που δραστηριοποιείται η Coca-Cola HBC και σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις αναμένεται να έχει ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.