Επιχειρήσεις

Insider Trading: Τι μάθαμε για τη Nespresso, τη Γενική Συνέλευση της Lamda και τις «θολές» υπογραφές

Γιατί η Nespresso δεν πήγε στο Ηράκλειο

Πολύ θα ήθελε να ανοίξει κατάστημα στο Ηράκλειο η Nespresso, μια και οι φίλοι της εταιρείας στην Κρήτη είναι πολυάριθμοι. Όμως, όπως μαθαίνω, ήπιε… πικρό καφέ καθώς το κόστος για τα ακίνητα στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό έχουν εκτιναχθεί. Έτσι, αντί για το Ηράκλειο επέλεξε την Πάτρα, όπου τα ενοίκια είναι πιο… εύπεπτα. Και δεν είναι η μόνη, καθώς όπως μου λένε, υπάρχουν και άλλες εταιρείες που αναζήτησαν στέγη στο Ηράκλειο αλλά έφυγαν τρέχοντας.

Ποιοι ήταν στη Γενική Συνέλευση της Lamda

Γεμάτη όχι μόνο από τους άμεσα ενδιαφερόμενους –δηλαδή του μετόχους- ήταν η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Lamda Development για την ΑΜΚ ύψους 650 εκατ. ευρώ ενόψει της έναρξης της επένδυσης στο Ελληνικό. Όπως μου είπαν, όσοι βρέθηκαν στο χώρο είδαν, μεταξύ άλλων, τραπεζικούς, δικηγόρους από τα μεγαλύτερα γραφεία των Αθηνών, στελέχη κατασκευαστικών, συνεργάτες των υποψηφίων για το καζίνο αλλά και fund managers με… δεσμούς αίματος με την κυβέρνηση. Είναι λογικό, μου λένε, η πίτα είναι τεράστια και όλοι διεκδικούν ένα κομμάτι από τη μοιρασιά που θα κάνει η Lamda.

Η ελεγκτική εταιρεία με τις «θολές» υπογραφές 

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται όπως μαθαίνω Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης ελεγκτικής εταιρείας, ελεγκτές της οποίας  έχουν υπογράψει οικονομικές καταστάσεις εταιρειών με «θολά» στοιχεία. Το παράδοξο είναι πως στις εν λόγω ελεγχόμενες περιπτώσεις, που  έχουν ήδη υποπέσει στην αντίληψή των αρχών, εμπλέκεται ο ίδιος ελεγκτής. Καταλαβαίνω πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελεγκτικής εταιρείας δίνει βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης. Και για το λόγο αυτό έχει επιστρατεύσει έναν Partner με σημαντική εμπειρία ο οποίος μεταξύ άλλων έχει από παλιά καλές σχέσεις με τα media. Όπως μου λένε όμως, σε αυτή τη φάση η επικοινωνιακή διαχείριση δεν θα έπρεπε να είναι η πρώτη του έγνοια...

The Insider
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.