Ειδήσεις | Διεθνή

Οι πρώτες κατοικίες από τρισδιάστατο εκτυπωτή είναι γεγονός και πρόκειται να «χτιστούν» στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η σχεδιαστική σύλληψη βασίζεται σε αλλοπρόσαλλα μπλοκ σε ένα πράσινο τοπίο. Και το ακανόνιστο σχήμα των κατοικιών εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του τρισδιάστατου εκτυπωτή να «τυπώσει» σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα.

Η πρώτη κατοικία θα είναι ενός ορόφου και θα είναι διαθέσιμη να κατοικηθεί στα μέσα του επόμενου χρόνου. Οι άλλες τέσσερις - όλες πολυώροφες - θα ολοκληρωθούν αργότερα. Τα σπίτια θα υπόκεινται σε όλους τους προβλεπόμενους οικοδομικούς κανονισμούς και σχεδιάζονται ώστε να απαντούν σε όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου κατοίκου.

Στο πρότζεκτ - το οποίο είναι παγκόσμια πρώτη - έχουν δώσει το όνομα «Milestone», που σημαίνει ορόσημο. Σε αυτό συμμετέχουν ο δήμος του Αϊντχόφεν, το University of Technology of Eindhoven, η εργοληπτική εταιρεία Van Wijnen, το μεσιτικό γραφείο Vesteda, η εταιρεία κατασκευαστικών υλικών Saint Gobain-Weber Beamix και η εταιρεία μηχανικών Witteveen+Bos.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.