Ειδήσεις | Ελλάδα

Μπαράζ απενεργιακών κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, καθώς οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς της χώρας κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κατά των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα.

Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε το Σάββατο. Το δικηγορικό σώμα επανέλαβε τη θέση του ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση και αποφάσισε τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου.

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις για τους κατοίκους της πρωτεύουσας την Τρίτη, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες έχουν εξαγγείλει πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 4.00 το απόγευμα. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τα σωματεία αστικών συγκοινωνιών ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘθα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τη σκυτάλη των απεργιών παίρνουν την Τετάρτη οι δημοσιογράφοι, με την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης. Η ΕΣΗΕΑ έλαβε την απόφαση να απεργήσει μία ημέρα πριν από τη γενική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, προκειμένου να καλύψει το συλλαλητήριο και τις λοιπές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Πέμπτη με τη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετέχουν οι περισσότεροι επαγγελματικοί φορείς. Συγκεκριμένα, ρολά κατεβάζουν τα φαρμακεία, τα εμπορικά καταστήματα αλλά και ο τομέας της Υγείας, ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα ταξί. Αδιευκρίνιστο παραμένει κατά πόσο θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε  για την Πέμπτη και την Παρασκευή η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Τα πλοία θα αναχωρήσουν κανονικά την Κυριακή στις 6:00 το πρωί για όλους τους προορισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.