Ειδήσεις | Διεθνή

Η νίκη της Άγκελα Μέρκελ στις χθεσινές εκλογές είναι σημαντική αλλά και «πικρή» επειδή «καταγράφεται η άνοδος μιας άκρας δεξιάς πολύ βίαιης, πολύ σκληρής, πολύ ριζοσπαστικής, και μάλιστα στη Γερμανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Κριστόφ Καστανέρ.

«Πρώτα πρέπει να χαιρετίσουμε τη νίκη της Άγκελα Μέρκελ. Είναι η τέταρτη και στη Γαλλία όταν βλέπουμε έναν αρχηγό κυβέρνησης να κερδίζει τέσσερις φορές, τον θαυμάζουμε αρκετά», δήλωσε ο Καστανέρ στα RMC και BFMTV.

«Στη συνέχεια, ναι, βλέπουμε πως αυτή η νίκη είναι πικρή. Είναι πικρή επειδή καταγράφεται η άνοδος μιας άκρας δεξιάς πολύ βίαιης, πολύ σκληρής, πολύ ριζοσπαστικής, και μάλιστα στη Γερμανία. Είναι χαρακτηριστικό», πρόσθεσε ο Καστανέρ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν αναφέρθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο μήνυμά του για τις γερμανικές εκλογές το οποίο δημοσιοποίησε χθες το βράδυ μέσω του Twitter.

«Τηλεφώνησα στην Άγκελα Μέρκελ για να τη συγχαρώ. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και για τις χώρες μας συνεργασία μας», ανέφερε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter, το βράδυ της Κυριακής, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην άνοδο του AfD, που συγκέντρωσε ιστορικό ποσοστό 12,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.