Ειδήσεις | Ελλάδα

Άλλη μια ημέρα καύσωνα προβλέπεται να είναι η Τρίτη 25 Ιουλίου με την θερμοκρασία να αναμένεται να φθάσει του 39 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.  Ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας θα είναι αίθριος αλλά δεν θα λείψουν και οι τοπικές βροχές στα ορεινά και τα δυτικά. 

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι σήμερα υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης, τη Ρόδο και τα γύρω νησιά.

Ο καιρός στις διάφορες περιοχές της χώρας 

Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 19 έως 34, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 20 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 39.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν σταδιακά νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.