Ειδήσεις | Διεθνή

Κάθε κρεατοφάγος που σέβεται τον εαυτό του, αν δεν έχει δοκιμάσει, τουλάχιστον γνωρίζει το βοδινό κρέας wagyu (προφέρεται ουάγκιου). Το όνομά του μεταφράζεται ως ιαπωνικό μοσχάρι και η ποιότητά του είναι εξαιρετική, καθώς τα μοσχάρια αυτά ζουν σε φυσικές συνθήκες και ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή. Το καλύτερο wagyu όλων είναι το Κobe, που προέρχεται από την ομώνυμη πόλη της Ιαπωνίας. Εκτός της χώρας καταγωγής τους, τα περισσότερα μοσχάρια wagyu εκτρέφονται στην Αυστραλία (ακολουθούν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο).

Στο εκτροφείο Mayura Station στη Νότια Αυστραλία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την κοντινότερη πόλη, τα μοσχάρια wagyu δεν απολαμβάνουν μόνο πεντακάθαρο χορτάρι και νερό. Το μυστικό συστατικό στη διατροφή τους είναι η σοκολάτα!

Τους δύο τελευταίους μήνες της ζωής τους τρώνε ένα μείγμα ληγμένης σοκολάτας Cadbury's, σπασμένων μπισκότων και άλλων ζαχαρωτών (φωτογραφία επάνω), σχεδόν δύο κιλά την ημέρα. Έτσι το κρέας τους αποκτά τη γεύση που κάνει τους σεφ και ιδιοκτήτες εστιατορίων σε όλο τον κόσμο να πληρώνουν μέχρι και 600 δολάρια για ένα κιλό κρέατος Mayura Platinum. Από ένα πλήρως ανεπτυγμένο μοσχάρι βγαίνουν μέχρι 300 κιλά κρέατος wagyu, αλλά μόλις το ένα δέκατο αυτής της ποσότητας μπαίνει στην κατηγορία Platinum.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.