Ειδήσεις | Διεθνή

Πριν από ένα μήνα, ο Τζιμ Γιαννόπουλος βρισκόταν για διακοπές στην Ελλάδα, όπως το συνηθίζει. Στο μυαλό του 64χρονου μεγαλοστελέχους του Χόλιγουντ, μέχρι πέρυσι επικεφαλής της Fox Filmed Entertainment, στριφογύριζε η πρόταση ενός άλλου κινηματογραφικού κολοσσού, της Paramount Pictures.

Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη Ελληνοαμερικανός αποφάσισε να τη δεχτεί και από τις 3 Απριλίου να αναλάβει δράση ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του θρυλικού στούντιο του Χόλιγουντ που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, και είναι τελευταίο σε παραγωγή νέων ταινιών ανάμεσα στους μεγάλους ανταγωνιστές του. Για τη φετινή σεζόν προγραμματίζει μόλις επτά ταινίες, ενώ συνήθως κυκλοφορεί διπλάσιες. Ανάμεσά τους, οι «Το Φάντασμα στο Κέλυφος» με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον (θα προβάλλεται στην Ελλάδα από την Πέμπτη 30 Μαρτίου), «Baywatch» και «Downsizing» του επίσης Ελληνοαμερικανού Αλεξάντερ Πέιν.

Μέσα στο 2016 η Paramount έχασε κάπου 450 εκατ. δολάρια από αποτυχίες όπως τα «Χελωνονιντζάκια ΙΙ», «Αμερικανίδα ρεπόρτερ» και «Zoolander 2», και η μητρική εταιρεία Viacom απομάκρυνε τον πρόεδρο και CEO Μπραντ Γκρέι. Ο διευθύνων σύμβουλος της Viacom Μπομπ Μπάκις κατάφερε να πείσει τον Γιαννόπουλο, ο οποίος είχε επίσης δεχτεί προτάσεις από την εταιρεία παραγωγής Legendary Entertainment και από τη Sony Pictures.

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος έχοντας σπουδάσει Τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και Νομική στα πανεπιστήμια Fordham και New York της Νέας Υόρκης. H πρώτη του επαφή με την κινηματογραφική βιομηχανία ήταν στην Paramount και την Lorimar και στη συνέχεια εργάστηκε στο Τμήμα Διανομών της Fox Filmed Entertainment. Το 2000 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της εταιρείας (μαζί με τον Τομ Ρόθμαν έως το 2012) και στη δικαιοδοσία του περιλαμβάνονταν οι 20th Century Fox, Fox Searchlight, Fox 2000, Fox Animation/Blue Sky Studios, Fox International Productions και Fox Home Entertainment.

Δεν του αποδόθηκε τυχαία ο τίτλος του «χρυσοχέρη», καθώς στο διάστημα της προεδρίας του η Fox κυκλοφόρησε το «Avatar», τον «Τιτανικό», τα τρία πρίκουελ του «Star Wars», τις ταινίες «X-Men» και «Η Εποχή των Παγετώνων», αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες όπως οι «Minority Report», «Ο Διάβολος φοράει Prada», «Walk the Line», «Μουλέν Ρουζ», «Η Ζωή του Πι», «12 Χρόνια Σκλάβος», «Μια Νύχτα στο Μουσείο».

Για την πρόσληψη του Γιαννόπουλος, ο Μπομπ Μπάκις δήλωσε: «Ο Τζιμ είναι ένα εξαιρετικά ταλαντούχο στέλεχος με όλα τα εργαλεία – στρατηγικό όραμα, εμπειρία διοίκησης, ισχυρούς δεσμούς με τη βιομηχανία και τους καλλιτέχνες – που χρειάζονται για τη δημιουργία ταινιών που θα έχουν αντίκτυπο στη σύγχρονη κουλτούρα αλλά και εμπορική επιτυχία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.