Ειδήσεις | Ελλάδα

Ήρθε το EU days από ΕΛΙΑΜΕΠ και Athens Digest

Newsroom

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, το πρόγραμμα ΕPACE του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Athens Digest δημιούργησαν και παρουσιάζουν το EUdays.eu.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό ημερολόγιο γεγονότων που χαρακτηρίζουν τη δημιουργία και τη λειτουργία της ΕΕ από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα. Καθημερινά, μέσα από τις σελίδες του EUdays μπορείτε να βρίσκετε συνοπτικά και με χρηστικό τρόπο τι συνέβη «σαν σήμερα» στην ΕΕ.

Την ευθύνη του περιεχομένου αλλά και της ανάπτυξης του ιστοτόπου έχουν ο Σπύρος Μπλαβούκος Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής του προγράμματος ΕPACE και ο Γιάννης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ, ιδρυτής και επικεφαλής του Athens Digest. Εργάστηκαν επίσης ο απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόρης Μικέλης και ο δημοσιογράφος Πάνος Καββαδάς.

Ως βασικές πηγές περιεχομένου χρησιμοποιήθηκαν οι επίσημοι ιστότοποι των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κέντρου Σύγχρονης και Ψηφιακής Ιστορίας του Λουξεμβούργου.

«Η διαδικασία επιλογής των γεγονότων που παρουσιάζονται ήταν δύσκολη και επίπονη, καθώς έπρεπε να γίνει διαλογή ανάμεσα σε πληθώρα γεγονότων στο σύνολο των πεδίων δραστηριοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μια θεματική, θεσμική και πολιτική ισορροπία, καλύπτοντας όλα τα θεσμικά όργανα και εκτεινόμενοι χρονικά σε όλη την ιστορία του ενωσιακού εγχειρήματος. Το αποτέλεσμα προφανώς και δεν εξαντλεί τον τεράστιο όγκο των γεγονότων άξιων αναφοράς. Έχει μια δυναμική διάσταση και η βάση δεδομένων θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται το επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Σπύρος Μπλαβούκος, αναφερόμενος στο εγχείρημα.

«Το EU days είναι η προσπάθειά μας να φέρουμε λίγο πιο κοντά σε νέους δημοσιογράφους, φοιτητές και κάθε ενεργό πολίτη μία καθημερινότητα στην οποία δε δίνουμε τη σημασία που της αρμόζει. Μία «καθημερινότητα» που μέρα με τη μέρα εν τέλει διαμόρφωσε το αρχικό περιεχόμενο του EU days» σημείωσε ο Γιάννης Παπαγεωργίου.

Η φετινή «Ημέρα της Ευρώπης» αποτελεί την αφορμή να παρουσιαστεί η πρώτη έκδοση του EUdays, η δημιουργία του οποίου συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα EPACE του ΕΛΙΑΜΕΠ και το Athens Digest. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, στόχος των δημιουργών του είναι να εμπλουτιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το περιεχόμενό του, να μεταφραστεί σε περισσότερες γλώσσες και να οργανωθεί η ενότητα των πολυμέσων του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: