Ειδήσεις | Ελλάδα

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

Newsroom

Τελευταία ενημέρωση 20.58

Ιδιαίτερη αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στην Αθηνών-Λαμίας.

Ειδικότερα η κίνηση στην Αθηνών- Κορίνθου ξεκινάει πριν τον Ισθμό της Κορίνθου με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και κατά διαστήματα να ακινητοποιούνται έως τα Μέγαρα.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας λίγο πριν την Μαλακάσα και από το Καπανδρίτι έως τα διόδια Αφιδνών, ενώ επιβαρυμένο είναι και το οδικό τμήμα από τον 'Αγιο Στέφανο έως τη Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 το βραδύ απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εισόδους των εθνικών οδών, όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 52.431 και συγκεκριμένα 30.100 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.331 από την Αθηνών-Λαμίας.

Από την Τροχαία αναμένεται ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται, αλλά ο κύριος όγκος των εκδρομέων εκτιμάται πως θα επιστρέψει αύριο.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Θεσσαλονίκη: Με καθυστερήσεις σε Πιερία και Μάλγαρα η επιστροφή των εκδρομέων

Με καθυστερήσεις διεξάγεται σήμερα, δεύτερη μέρα του Πάσχα, η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη Θεσσαλονίκη από τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Αρχικά, οι οδηγοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν την Κατερίνη και να κινηθούν από παράπλευρες οδούς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΘΕ στα όρια της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παραμένει κλειστό.

Ταλαιπωρία όμως συναντούν και στα Μάλγαρα, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στο ύψος της γέφυρας του Αξιού.

Συγκεκριμένα, αρκετές εκατοντάδες μέτρα πριν τον σταθμό διοδίων της περιοχής επικρατεί μποτιλιάρισμα, αφού η διέλευση των οχημάτων, αν και χωρίς αντίτιμο, πραγματοποιείται μόνον από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, λίγα μέτρα μετά τα διόδια καταλήγουν να γίνουν μία, ενώ η κατάσταση εκτονώνεται περίπου στο ύψος της Χαλάστρας.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων από Χαλκιδική, ενώ ελαφρώς πιο αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: