Ειδήσεις | Ελλάδα

Εναέριο τείχος με πολλαπλά drones στο Πεντελικό όρος για την αντιπυρική προστασία

Newsroom

Για τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος αντιπυρικής προστασίας, χρησιμοποιώντας πολλαπλά drones, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς που την Κυριακή (28/4) υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, τους Δημάρχους του Πεντελικού όρους, Νατάσσα Κοσμοπούλου Δήμαρχο Πεντέλης και Σέργιο Τσίκρα Δήμαρχο Μαραθώνα.

Το «εναέριο τείχος» θα αναπτυχθεί ανεξάρτητα, με κέντρα επιχειρήσεων που θα ανταποκρίνονται στον κάθε δήμο ξεχωριστά, με την ανάπτυξη να πραγματοποιείται βασισμένη στο ίδιο σύστημα και την ίδια εταιρία ώστε να μπορεί να υπάρξει ενοποιημένη δράση εφόσον παραστεί ανάγκη.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι του Πεντελικού θα χρησιμοποιήσουν έξι drones για συνεχή παρακολούθηση και προστασία του βουνού και των πόλεων κάθε ώρα της ημέρας.

Αυτή η πρωτοβουλία θα ενισχύσει την ασφάλεια της περιοχής και θα εξασφαλίσει την ενοποιημένη δράση σε κάθε περίπτωση ανάγκης.

Στην δράση αυτή, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ένταξη και όμορων Δήμων με στόχο να προστατεύσουν όλοι μαζί έναν από τους πιο σημαντικούς ορεινούς όγκους της Αττικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: