Ειδήσεις | Διεθνή

Χαμάς: Η θέση μας για το τρέχον έγγραφο διαπραγματεύσεων είναι αρνητική

Newsroom

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν ανέφερε σε συνέντευξή του στο υποστηριζόμενο από τη Χεζμπολάχ λιβανέζικο κανάλι Al-Manar, ότι «εάν ο εχθρός ξεκινήσει μια επιθετική χερσαία επιχείρηση στη Ράφα οι διαπραγματεύσεις θα σταματήσουν», προσθέτοντας ότι η Χαμάς δεν διαπραγματεύεται υπό πυρά. Επίσης φέρεται να ανέφερε ότι «η θέση μας για το τρέχον έγγραφο διαπραγματεύσεων είναι αρνητική».

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Χαμντάν αναφέρθηκε επίσης στις μάχες στη Γάζα και είπε ότι «οι ικανότητες αντίστασης (της Χαμάς) είναι ακόμα υψηλές και η αντίσταση είναι ακόμα καλή, ενώ οι σιωνιστικές ελίτ ταξιαρχίες έχουν καταρρεύσει στη Λωρίδα της Γάζας».

Κατά τον αξιωματούχο της ισλαμιστικής οργάνωσης, «ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα αυτής της μάχης είναι ότι ο άξονας της αντίστασης αυξάνεται σε δύναμη και ισχύ». Και συνέχισε αναφέροντας, ότι «αυτό που συνέβη μέσω της ιρανικής απάντησης στη σιωνιστική οντότητα δημιούργησε μια νέα εξίσωση».

Επεσήμανε παράλληλα ότι «αυτοί που διαχειρίζονται την αποβάθρα στη Γάζα (για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας) είναι η αμερικανική κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι «κάθε ένοπλος στρατιώτης στο έδαφος της Γάζας είναι εχθρός του παλαιστινιακού λαού. Η αντίσταση ματαίωσε το σχέδιο μιας νέας πολιτικής αρχής στη Λωρίδα της Γάζας».

Στον αντίποδα, ο Χαμντάν καλωσόρισε την κινεζική μεσολάβηση, προσθέτοντας ότι «ο εχθρός προσπαθεί να εκβιάσει τους πάντες με τη μάχη της Ράφα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: