Ειδήσεις | Ελλάδα

Σε υποσχέσεις για προσλήψεις στο χώρο της περίθαλψης προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

«Παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση, σε αποδιοργάνωση, σε προχρηματοδότηση, έναν ΕΟΠΥΥ "φτιαγμένο στο πόδι", εργαστήρια χωρίς αντιδραστήρια, χειρουργεία χωρίς υλικά, συμβάσεις που είχαν λήξει από το 2012 και δεν είχαν ανανεωθεί και νοσοκομεία που είχαν τινάξει στα ύψη τις δαπάνες» ανέφερε ο Π. Πολάκης.

«Τα χρόνια του μνημονίου αποχώρησαν από τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας 4.600 γιατροί και λοιπο προσωπικό και από την πρωτοβάθμια φροντίδα πάνω από 2 χιλ. γιατροί. Από πέρσι τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, σε αυτές τις εποχές της οικονομικής στενότητας, ανέλαβαν υπηρεσία 1.300 γιατροί, 220 μόνιμοι γιατροί από παλιές προκηρύξεις, 800 άτομα από την πρώτη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού, 2015 γιατροί και προσωπικό για τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Τη Δευτέρα επιπλέον πρόκειται να προκηρυχθούν 4 χιλ. άτομα μέσω ΟΑΕΔ για το χώρο της Υγείας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του συστήματος περίθαλψης, όπως είπε ο Πολάκης, για πρώτη φορά φέτος τα δημόσια νοσοκομεία δεν πρόκειται να καταγράψουν χρέος, ενώ ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε εκκαθάριση πληρωμών προς τους παρόχους.

«Ξημερώνει μια άλλη ημέρα για το σύστημα Υγείας το 2017, αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν την κρύβουν τα κανάλια και οι συνδικαλιστές», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.