Ειδήσεις | Διεθνή

«Όχι στην πόλωση της κοινωνίας» διακήρυξε ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας, Christian Kern, στην ομιλία του κατά την κεντρική επίσημη τελετή για την 61 η επέτειο της αυστριακής ανεξαρτησίας και ουδετερότητας. Η επέτειος γιορτάστηκε σε ολόκληρη τη χώρα σε τελετές με συμμετοχή της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και με πλήθος εκδηλώσεων πανηγυρικού χαρακτήρα τις οποίες επισκέφθηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαού.

Καταδικάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις πρόσφατες ακραίες τοποθετήσεις του αρχηγού της αυστριακής ακροδεξιάς, για πιθανότητα εμφύλιου πολέμου στη χώρα εξαιτίας του προσφυγικού, ο Αυστριακός Kαγκελάριος και αρχηγός των σοσιαλδημοκρατών, επισήμανε πως η «ιστορία επιτυχίας» της Αυστρίας γράφτηκε από την κοινωνία και η ομορφότερη απόδειξη για την «αυστριακή συνείδηση», είναι οι προσπάθειες των άνω των δύο εκατομμυρίων εθελοντών σε συλλόγους και οργανώσεις.

«Η πόλωση μας πηγαίνει πίσω, η κοινωνική συνοχή απειλείται από τη διάσπαση την οποία μαζί όλοι πρέπει να την ξεπεράσουμε, διότι διαφορετικά το παιχνίδι θα είναι πολύ εύκολο για τους δημαγωγούς, και η απόσταση από τη βιαιότητα των λέξεων στη βιαιότητα των πράξεων είναι μικρή», προειδοποίησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.