Ειδήσεις | Ελλάδα

Κρίσιμη είναι η Δευτέρα όσον αφορά το τι τελικά θα γίνει τα τηλεοπτικά κανάλια, αφού στις 5 το απόγευμα συνέρχεται η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας, με σκοπό να εξετάσει εάν ο νόμος 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός ή όχι. Την ίδια στιγμή αναμένεται και η κατάθεση της επίμαχης κυβερνητικής τροπολογίας, βάσει της οποίας αδειοδοτούνται οριστικά τα νέα τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας και πέφτει «μαύρο» σε όσους σταθμούς τέθηκαν εκτός διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας είχε κρίνει κατά πλειοψηφία νόμιμες και παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, δια των οποίων ζητείται να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά και να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Τόσο η σημερινή όσο και η μεθαυριανή (26/10/2016) συνεδρίαση του ΣτΕ, χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ έκδηλη είναι η ανησυχία και στους κόλπους της κυβέρνησης, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το καθεστώς της μη αδειοδότησης είναι αντισυνταγματικό και ο νόμος, που έχει δικαιωθεί από την κοινή γνώμη, έρχεται να απαντήσει σε αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση που βιώνουμε 27 χρόνια. Δίνει τη μόνη ορθή λύση στο πρόβλημα. Η οικονομική ισχύς δεν μπορεί να δημιουργεί δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, αν και τόνισε πως η όποια απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πούμε δημοσίως την άποψή μας για το θέμα». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.