Ειδήσεις | Διεθνή

Μάντσεστερ Σίτι: Ιστορικό υψηλό κερδών και εσόδων - Ξεπέρασε σε αξία την Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά

Αλέξανδρος Βέλμαχος

Ιστορικό υψηλό στα κέρδη και τα έσοδα της κατέγραψε η Μάντσεστερ Σίτι στη σεζόν 2021-2022.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας είναι πλέον ο δεύτερος σε αξία ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία την αιώνια αντίπαλο της, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Brand Finance.

Η Σίτι είναι πλέον η ομάδα με τη μεγαλύτερη αξία σε όλη την Premier League της Αγγλίας, μένοντας πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη σχετική παγκόσμια κατάταξη.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα εμφάνισε έσοδα 613 εκατ. στερλινών (702 εκατ. δολάρια) για τη σεζόν 2021-2022, αυξημένα κατά 43,2 εκατ. στερλίνες σε ετήσιο επίπεδο.

Τα κέρδη της Σίτι διαμορφώθηκαν σε 41,7 εκατ. στερλίνες, ωθούμενα από την επιστροφή των φιλάθλων της ομάδας στο Etihad Stadium και μετά από την άρση των περιορισμών για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα που είχε επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα, η Σίτη ανακοίνωσε πως κατέγραψε κέρδη 67,7 εκατ. στερλινών από τις μεταγραφές παιχτών της, με το σύνολο των εσόδων από πωλήσεις ποδοσφαιριστών του συλλόγου να φτάνει τα 250 εκατ. στερλινών την τελευταία πενταετία. 

Ο πρόεδρος της Σίτι, Καλντούμ Αλ Μουμπάρακ, δήλωσε πως «καθώς αναλογιζόμαστε τη σεζόν, 2021-2022, το κάνουμε με απεριόριστη περηφάνια για τη δουλειά και τη δέσμευση όλης της οικογένειας της Σίτι, που μας επέτρεψε να βγούμε από την πανδημία με ισχυρά οικονομικά και νέες επιτυχίες στο γήπεδο».

Ο CEO της ομάδας, Φεράν Σοριάνο, είπε ότι «η ισχυρή επίδοση των εσόδων μας έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, αλλά τελικά ξεχωρίζει το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζουμε και η βάση των νέων φιλάθλων που αυτό παράγει. Περισσότεροι φίλαθλοι, περισσότερο κοινό και περισσότεροι συνεργάτες που θέλουν να συνεργαστούν εμπορικά με την Μάντσεστερ Σίτι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: