Ειδήσεις | Διεθνή

Η Ελβετία θα καταστρέψει 9 εκατ. εμβόλια της Moderna για τον κορονοϊό

Newsroom

Η Ελβετία θα καταστρέψει 9 εκατ. δόσεις των εμβολίων της Moderna κατά του κορονοϊού που είχε στη διάθεση της καθώς παρήλθε η ημερομηνία λήξης τους, ενώ ανάλογη «τύχη» θα έχουν ακόμα 5,1 εκατ. εμβόλια της εταιρείας όταν θα παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους στον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση έρχεται καθώς η ευρωπαϊκή χώρα είχε παραγγείλει πλεόνασμα εμβολίων σε σχέση με τον αριθμό των σκευασμάτων για τους περίπου 8,7 εκατ. Ελβετών, υπό την ανησυχία για έλλειψη της διαθεσιμότητας των εμβολίων.

Από το τέλος του 2020, η Ελβετία έχει παραλάβει 31,9 εκατ. δόσεις εμβολίων από την Moderna και άλλες εταιρείες, με συνολικά 16,1 εκατ. δόσεις από αυτές να έχουν χορηγηθεί στον πληθυσμό. Επιπλέον 3,2 εκατ. δόσεις εμβολίων έχουν δοθεί σε τρίτες χώρες, σύμφωνα με την ελβετική κυβέρνηση.

Υπολογίζεται πως κάτω από το 70% του πληθυσμού της Ελβετίας και του γειτονικού Λιχτενστάιν έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, η Ελβετία μετά 4,2 εκατ. κρούσματα και σχεδόν 13.700 θανάτους λόγω της νόσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: