Ειδήσεις | Ελλάδα

Επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου

Newsroom

Τελευταία ενημέρωση: 11:59

Στόχος επίθεσης με γκαζάκι έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης η πολυκατοικία όπου διαμένει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, στο Μετς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, οι δράστες τοποθέτησαν γκαζάκια, τα οποία εξερράγησαν λίγο πριν από τις 04:30. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Στο σημείο έσπευσε, μεταξύ άλλων και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Καταδίκη από την κυβέρνηση

Σχολιάζοντας την επίθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε «καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια στην οικία του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου και το ίδιο φυσικά περιμένουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Οι τραμπούκοι που κρύβονται πίσω από αυτή αλλά και από όλες τις υπόλοιπες επιθέσεις ματαιοπονούν αν πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν και θα μας κάμψουν. Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν εγκληματικές ενέργειες που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από κανένα δημοκρατικό πολίτευμα».

Από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Την καταδίκη του για την επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ εξέφρασε και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, με δήλωσε του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Μάντζου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στην κατοικία του βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου. Η τυφλή βία ναρκοθετεί τη δημόσια ζωή και πλήττει ευθέως τη δημοκρατία μας» ανέφερε ο κ. Μάντζος.

Η απάντηση του βουλευτή

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε πως πρόκειται για ακόμη μια «τρομοκρατική ενέργεια» και συμπλήρωσε ότι «η Πολιτεία θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να το σταματήσει αυτό».

Ο βουλευτής της ΝΔ, είπε ότι μαζί με αυτόν αναστατώθηκαν και όλοι οι γείτονες καθώς ο κρότος από την έκρηξη ήταν πολύ ισχυρός και η ποσότητα της πυρίτιδας που χρησιμοποιήθηκε μεγάλη.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η επίθεση κατά την άποψη του, «έγινε στο πρόσωπο του δημοσιογράφου και όχι του βουλευτή», σύμφωνα με το ant1news.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.