Ειδήσεις | Διεθνή

Πυροβολισμοί στο Σικάγο: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε παρέλαση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας

Newsroom

Τελευταία ενημέρωση: 22:11

Τουλάχιστον 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 31 ακόμα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς που έπεσαν στο Χάϊλαντ Παρκ του Σικάγο, στις ΗΠΑ, πριν από την καθιερωμένη παρέλαση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας.

Σύμφωνα με την τοπική δημοτική αρχή, οι νεκροί ανέρχονται σε 6 και 16 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, μετέδωσε το Reuters.

Σημειώνεται πως το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της παρέλασης, προκαλώντας πανικό στους πολίτες που έτρεχαν για να προστατευτούν.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη, που διαφεύγει και θεωρείται ακόμη «ενεργός», όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των αρχών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε έναν δρόμο της πόλης. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ένοπλος πυροβολούσε από κάποια ταράτσα. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κρατάει ομήρους ή ότι έχει ταμπουρωθεί κάπου.

Με βάση την περιγραφή που έδωσαν οι αρχές, ο ύποπτος είναι λευκός, ηλικίας 18-20 ετών και θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος».

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένα τουφέκι βρέθηκε στο σημείο.

«Η κοινότητά μας τρομοκρατήθηκε από μια πράξη βίας που μας συγκλόνισε. Η καρδιά μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, αυτήν τη σπαρακτική στιγμή», είπε η δήμαρχος Νάνσι Ρότερινγκ, σε μια πρόχειρη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στον δρόμο. «Ενώ είχαμε συγκεντρωθεί για να γιορτάσουμε την ελευθερία μας, τώρα θα πρέπει να θρηνήσουμε την τραγική απώλεια τόσων ζωών», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου είπε ότι οι τραυματίες ήταν συνολικά 31. Οι πέντε από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Νόρθορ Έβανστον και οι υπόλοιποι 26 στο νοσοκομείο Νόρθσορ Χάιλαντ Παρκ. «Οι περισσότεροι φέρουν τραύματα από σφαίρες. Οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν λόγω του χάους που ακολούθησε», είπε ο εκπρόσωπος Τζιμ Άντονι.

Ο ύποπτος θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος» και προς το παρόν διαφεύγει της σύλληψης. Έχει «μακριά μαύρα μαλλιά και φοράει ένα άσπρο ή γαλάζιο μπλουζάκι», είπε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο Κρις Ο’ Νιλ.

Το νέο αιματηρό συμβάν έρχεται μετά από το μακελειό στην πόλη Ουβάλδε του Τέξας στις 24 Μαΐου, όταν 19 παιδιά σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς νεαρού σε δημοτικό σχολείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: