Ειδήσεις | Διεθνή

Πούτιν: Θα κάνει τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Newsroom

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί δύο μικρά πρώην σοβιετικά κράτη στην κεντρική Ασία αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε την Κυριακή η ρωσική κρατική τηλεόραση, στο πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό που θα κάνει ο Ρώσος ηγέτης μετά την διαταγή εισβολής στην Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, τον εκτοπισμό εκατομμύρια άλλων και έχει επιφέρει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση, τις οποίες ο Πούτιν επικαλείται ως λόγο για την οικοδόμηση ισχυρότερων εμπορικών δεσμών με άλλες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Ο Pavel Zarubin, ο ανταποκριτής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 1 στο Κρεμλίνο, είπε ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν και στη συνέχεια θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo για συνομιλίες στη Μόσχα.

Στη Ντουσάνμπε, ο Πούτιν θα συναντήσει τον Πρόεδρο του Τατζικιστάν Imomali Rakhmon, στενό σύμμαχο της Ρωσίας και μακροβιότερο ηγέτη πρώην σοβιετικού κράτους. Στο Ασγκαμπάτ, θα παραστεί σε μια σύνοδο κορυφής των χωρών της Κασπίας, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, είπε ο Zarubin.

Ο Πούτιν σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί την πόλη Γκρόντνο της Λευκορωσίας στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου για να συμμετάσχει σε φόρουμ με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το τελευταίο γνωστό ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας ήταν μια επίσκεψη στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου ο ίδιος και ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ παρουσίασαν μια συνθήκη φιλίας «χωρίς όρια», λίγες ώρες πριν παρευρεθούν και οι δύο στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: