Ειδήσεις | Ελλάδα

ΚΕΚΡΟΨ: Στο Δημόσιο 242 στρέμματα στο Π. Ψυχικό – Δικαστική απόφαση

Newsroom

Από τον Άρειο Πάγο έγινε δεκτή η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Ανώνυμης Εταιρείας ΚΕΚΡΩΨ και έτσι έκταση, περίπου 300 στρεμμάτων, στην εκτός σχεδίου θέση Τουρκοβούνια του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης, περιήλθε στην κυριότητα του Δημοσίου.

Με την υπ' αριθμ. 747/2022 απόφαση του Γ' Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία, δικάζοντας κατ' ουσίαν την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, δέχθηκε αυτήν και έκρινε αμετάκλητα έπειτα από έναν δικαστικό αγώνα 34 ετών ότι το ενάγον Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο της επίδικης εδαφικής εκτάσεως, περίπου 300 στρεμμάτων (292 κατά νεότερη καταμέτρηση), που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου πόλεως θέση Τουρκοβούνια του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης. Ακόμη, ο Άρειος Πάγος διέταξε την απόδοση της επίμαχης έκτασης στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η υπόθεση ξεκίνησε το έτος 1988 με διεκδικητική αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της εταιρείας ΚΕΚΡΩΨ Α.Ε. ως προς την έκταση των 300 στρεμμάτων.

Η ανακοίνωση της ΚΕΚΡΟΨ

«Η Εταιρεία με την επωνυμία "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε." σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή "Λατομείου"), γνωστοποιεί ότι, δημοσιεύθηκε σήμερα το διατακτικό της υπ' αριθ. 747/2022 απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία γίνεται εν μέρει δεκτή ως βάσιμη η αγωγή του Ελληνικού δημοσίου και προκύπτει ότι από την επίδικη έκταση συνολικής επιφάνειας 292 στρ. το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζεται κύριος της εκτός σχεδίου πόλεως έκτασης, επιφανείας 242,25 στρ.

Η Εταιρεία μόλις λάβει αντίγραφο της απόφασης θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό λεπτομερώς για το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης και για τις περαιτέρω ενέργειές της.»

Να θυμίσουμε πως η ΚΕΚΡΟΨ έκλεισε στο -30% τη χρηματιστηριακή συνεδρίαση της Πέμπτης με υψηλό ανεκτέλεστο εντολών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΕΚΡΟΨ και insider.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: