Ειδήσεις | Διεθνή

Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν χρήση πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα - «Υψηλός» ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών

Newsroom

Την άποψη πως η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι σοβαρή εξέφρασε κορυφαίος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, μιλώντας στο Reuters.

Όπως ανέφερε ο παράγοντας του Πενταγώνου, «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας κάθε μέρα και κάνουμε ότι το καλύτερο μπορούμε για να αποτρέψουμε μια ενδεχόμενη χρήση των πυρηνικών όπλων. Παρά τη ρητορική της Μόσχας, δεν θεωρούμε πως η απειλή χρήσης των εν λόγω όπλων είναι σοβαρή».

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου ο οποίος είπε ότι ορισμένα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο φαίνεται να στοχεύουν στην καταστροφή των μονάδων της αμυντικής βιομηχανίας. Σημείωσε επίσης ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Ρωσίας να περιορίσει την ικανότητα της Ουκρανίας να αναπληρώσει τον οπλισμό της και να τον ενισχύσει.

«Ορισμένα πλήγματα στο Κίεβο, πιστεύουμε ότι στόχευαν τις εγκαταστάσεις στρατιωτικής παραγωγής. Ξέρω ότι υπάρχουν αναφορές ότι έπληξαν (σ.σ. οι Ρώσοι) κατοικημένες περιοχές. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε ότι το έκαναν αλλά (…) δεν είμαστε 100% βέβαιοι ότι σκόπευαν να πλήξουν κατοικημένες περιοχές», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών της Ρωσίας στην Ουκρανία παραμένει σε υψηλά επίπεδα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανέφεραν στο Reuters Δυτικοί αξιωματούχοι, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Παρά τη μείωση του απόλυτου αριθμού των νεκρών λόγω της επιχειρησιακής εστίασης της Ρωσίας στην περιοχή του Ντονμπάς, ο αριθμός των νεκρών παραμένει υψηλός, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως υπάρχουν και νεκροί από την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: