Ειδήσεις | Ελλάδα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ σε όλη την Ελλάδα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (pics)

Newsroom

Τελευταία ενημέρωση: 16:08

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ακρίβεια, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ολη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αυτή την ώρα παρατηρούνται μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, ειδικά στην πρωτεύουσα, καθώς οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας είναι αποκλεισμένοι από πλήθος φορέων, συνδικαλιστικών ενώσεων και συνδικάτων δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία.

Η Τροχαία να προχωρά παρεμβαίνει όπου χρειάζεται προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των διερχόμενων οδηγών.

Διαβάστε περισσότερα για το ποιοι συμμετέχουν στην απεργία εδώΣε 24ωρο απεργιακό κλοιό η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Σταδίου.

Δυσκολία στην κίνηση των οχημάτων παρατηρείται:

  • Στη Λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, όπως και στη Λεωφόρο Μεσογείων.
  • Στην Κατεχάκη στην κάθοδο της Υμηττού.
  • Στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Δάφνης.
  • Στην κάθοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου.
  • Στην άνοδο της Κηφισίας από το ύψος της Κατεχάκη

Σοβαρά προβλήματα και απαγορεύσεις κυκλοφορίας για τα οχήματα υπάρχουν και στο κέντρο του Πειραιά και συγκεκριμένα, προς το λιμάνι, καθώς εκεί πραγματοποιείται απεργία φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τις ανισότητες», εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς και ομοσπονδίες συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή.

«Με κεντρικό σύνθημα, "ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει", η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους», αναφέρει η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ ζητά, μεταξύ άλλων: «Αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα της διετίας 2016-17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.  Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων».


Επεισόδια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από την πύλη 11 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μεταξύ Αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, ομάδα του ΠΑΜΕ επιχείρησε να περάσει στο εσωτερικό του λιμανιού.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές. Ακολούθησε ένταση και για την απώθηση του συγκεντρωμένου πλήθους, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Νωρίτερα υπήρξαν διαπραγματεύσεις μεταξύ Αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ για το εάν θα επιτρεπόταν η είσοδός τους στο λιμάνι. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά της ύπαρξης νατοϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα και κατά του πολέμου.

Χανιά: Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία δημοτικής αγοράς

Με συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, εκπρόσωποι φορέων και συνδικάτων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ παράλληλα φώναζαν και συνθήματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία και μοίραζαν φυλλάδια.

Σε χαιρετισμούς τους οι εκπρόσωποι σωματείων και συνδικάτων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ζητώντας την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας και του ενεργειακού κόστος, ενώ παράλληλα ζήτησαν την αύξηση των μισθών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανά την Ελλάδα στο Gallery:

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΙ

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: