Ειδήσεις | Διεθνή

Μπάφετ: Επέστρεψε ξανά στο top-5 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου

Newsroom

Επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου ο Γουόρεν Μπάφετ, εν μέσω της απότομης πτώσης των μετοχών τεχνολογίας και του ράλι που κατέγραψε η μετοχή της Berkshire Hathaway.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Μπάφετ ενισχύθηκε κατά 7,2% φέτος στα 116,7 δισ. δολάρια, οδηγώντας τον στην πέμπτη θέση του Bloomberg Billionaires Index.

Την ίδια περίοδο, δισεκατομμυριούχοι του τεχνολογικού κλάδου, όπως ο Έλον Μασκ της Tesla και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, είδαν την καθαρή τους περιουσία να μειώνεται κατά 15% ή περισσότερο. Είναι η πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ο Μπάφετ, ηλικίας 91 ετών, κατατάσσεται τόσο ψηλά στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή, η Berkshire Hathaway αποκάλυψε μια αγορά σχεδόν 30 εκατ. επιπλέον μετοχών της Occidental Petroleum Corp., μια εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Χιούστον. Η συμφωνία, αξίας περίπου 1,6 δισ. δολαρίων, βοήθησε στην απομάκρυνση ενός μέρος των ρευστών που διακρατούσε η εταιρεία και που ξεπερνούσαν τα 146,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: