Ειδήσεις | Διεθνή

Ρωσία για συστήματα Aegis Ashore: Η πρόταση των ΗΠΑ μπορεί να μελετηθεί περαιτέρω

Newsroom

Η προταθείσα από την αμερικανική πλευρά εκδοχή για τα μέτρα επαλήθευσης αναφορικά με τα συστήματα Aegis Ashore στην Ρουμανία και Πολωνία, καθώς και για μερικά συστήματα στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, μπορούν να μελετηθούν περαιτέρω, αναφέρεται στη γραπτή απάντηση της Μόσχας στις αμερικανικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας, την οποία δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην απάντηση αναφέρεται επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους πυραύλους μέσου και μικρού βεληνεκούς, ως ζητήματα προτεραιότητας στον διμερή διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα και προτείνει στην Ουάσιγκτον να λάβει υπόψιν αυτό το αναπόσπαστο συστατικό στοιχείο κατά την από κοινού επεξεργασία της νέας «εξίσωσης ασφαλείας».

Η Μόσχα επισημαίνει ότι συνεχίζει να έχει ως αφετηρία τις επίκαιρες ρωσικές πρωτοβουλίες στο τομέα μιας «meta-IFN» συμφωνίας, στην βάση των οποίων βρίσκεται η πρόταση για τις αμοιβαία επαληθεύσιμες αναστολές που αφορούν στην ανάπτυξη χερσαίων πυραύλων κρουζ μεσαίου και μικρού βεληνεκούς στην Ευρώπη. «Από θέση αρχής είμαστε ανοιχτοί να εξετάσουμε τους τρόπους πρακτικής εφαρμογής της» αναφέρεται στην απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: