Ειδήσεις | Ελλάδα

Επιτροπή ανταγωνισμού: Αυτεπάγγελτη έρευνα για τον ΒΟΑΚ - Πρόστιμο στην ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Newsroom

Σε αυτεπάγγελτη έρευνα στον διαγωνισμό δημοπράτησης του δημοσίου έργου υποδομής «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος» προχωρά η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) με την υπ’ αριθ. 748/2021 ομόφωνη απόφασή της («Απόφαση»), καθώς αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση Διευθέτησης Διαφοράς που υπέβαλλε η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»).

Η ΕΑ επέβαλε στην εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μειωμένο πρόστιμο λόγω της διαδικασίας διευθέτησης διαφορών για την τέλεση της διαπιστωθείσας, βάσει του σκεπτικού της Απόφασης, παράβασης του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ, ήτοι, ποσού 4.954 ευρώ. 

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει πως: ηδιαδικασία διευθέτησης διαφορών αφορά στις περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων παραδέχονται, εκούσια και ανεπιφύλακτα, τη συμμετοχή τους σε οριζόντια καρτελική σύμπραξη, κατά παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 ή/ και του άρθρου 101 ΣΛΕΕ, και διευκολύνουν, με τον τρόπο αυτό, τη διαδικασία διαπίστωσης της παράβασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στις περιπτώσεις αυτές χορηγείται μείωση του προστίμου κατά 15% υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Πρόστιμο/ Κυρώσεις

Η ΕΑ διαπίστωσε ότι η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. παραβίασε, όπως αποδέχθηκε και σύμφωνα με τα όσα εκτίθενται στο σκεπτικό της απόφασης, το άρθρο 1 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει, και το άρθρο 101 ΣΛΕΕ, με τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη νόθευσης διαγωνισμού και της επέβαλε πρόστιμο ύψους €4.954.

Τα πρόστιμο ήταν μειωμένο κατά 15% κατά τα διαλαμβανόμενα στη Διαδικασία Διευθέτησης Διαφορών για λόγους διαδικαστικής αποτελεσματικότητας. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: