Ειδήσεις | Διεθνή

Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του συνδυασμού των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca απέναντι στην Όμικρον

Newsroom

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού φαίνεται πως επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και AstraZeneca κατά της νόσου, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έρευνα έδειξε πως άτομα που έκαναν το συνδυασμό των 2 εμβολίων κατά της νόσου εμφάνισαν μειωμένο αριθμό αντισωμάτων έναντι του ιού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η έρευνα υπογραμμίζει την ανάγκη για ενισχυτικό δόση κατά των εμβολίων, ειδικότερα εν μέσω της ραγδαίας αύξησης της μετάλλαξης Όμικρον σε σειρά χωρών, όπως στη Βρετανία (όπου σήμερα καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος που αποδίδεται στη μετάλλαξη).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 5 κρούσματα της Όμικρον, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για 2 άνδρες και 3 γυναίκες ηλικίας 25-41 ετών, η διάγνωση των οποίων έγινε στις ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Χανίων, και Λασιθίου. Τα τέσσερα από τα 5 κρούσματα είναι εισαγόμενα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό (2 από Ν. Αφρική και 2 από Γαλλία), ενώ ένα κρούσμα είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου εισαγόμενου κρούσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: