Ειδήσεις | Διεθνή

«Σαρώνει» τη Σιγκαπούρη ο κορονοϊός - Έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα

Newsroom

Το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε την Τρίτη 328 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η πόλη-κράτος καταγράφει πάνω από 100 εγχώρια κρούσματα ημερησίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε μια αύξηση που έρχεται ενώ η χώρα αίρει τους περισσότερους περιορισμούς στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός Οικονομικών και εκ των επικεφαλής της ομάδας δράσης της χώρας κατά του κορονοϊού, ο Λόρενς Γουόνγκ, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες ότι η Σιγκαπούρη μπορεί να προχωρήσει στην εκ νέου επιβολή περιορισμών για την COVID-19 εάν αυξηθεί απότομα ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών.

Ο αριθμός που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο υψηλότερος από το επίπεδο ρεκόρ των 904 μολύνσεων που είχαν καταγραφεί στις αρχές του Αυγούστου του 2020.

Η Σιγκαπούρη είχε εμβολιάσει πλήρως έως χθες πάνω από το 80% των 5,7 εκατ. κατοίκων της έναντι της Covid-19, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: