Ειδήσεις | Διεθνή

Τουρκία: Καίγεται ο θερμοηλεκτρικός σταθμός του Μίλας

Newsroom

Η δασική πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή του Μίλας, στη νότια Τουρκία, εξαπλώθηκε μέσα στον θερμοηλεκτρικό σταθμό της πόλης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος μέσω του Twitter.

«Οι φλόγες μπήκαν στον θερμοηλεκτρικό σταθμό», έγραψε ο Μουχάμετ Τοκάτ, διευκρινίζοντας ότι η μονάδα αυτή έχει εκκενωθεί πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Τουρκία, η Ισχύς Ακτινοβολίας Πυρκαγιάς (FRP), που μετρά την ενέργεια που παράγεται από την καύση των δένδρων και άλλων υλικών, έφθασε στα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα από την έναρξη των μετρήσεων του δείκτη το 2003.

Τα νέφη του καπνού από τις πυρκαγιές της νότιας Τουρκίας ήταν καθαρά ορατά στις δορυφορικές λήψεις της περιοχής και η σφοδρότητα των πυρκαγιών προκάλεσε υψηλά επίπεδα ρύπανσης αιωρούμενων σωματιδίων επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την CAMS.

«Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η στενή παρακολούθηση αυτών των υψηλής έντασης πυρκαγιών καθώς ο καπνός που εκπέμπουν μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του αέρα τοπικά, καθώς και στις περιοχές όπου μεταφέρεται από τους ανέμους», δηλώνει ο επικεφαλής επιστήμονας του Copernicus Mark Parrington.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: