Ειδήσεις | Διεθνή

Ιταλικά χωριά πληρώνουν 28.000 ευρώ για να μείνετε εκεί

Newsroom

Μετά τα σπίτια και τα μισογκρεμισμένα κάστρα που πωλούνται στην Ιταλία έναντι μόλις ενός ευρώ, πλέον ορισμένα χωριά στη νότια Ιταλία πληρώνουν τους υποψήφιους που θέλουν να γίνουν οι νέοι κάτοικοι της περιοχής. 

Συγκεκριμένα, χωριά στην περιοχή της Καλαβρίας προσφέρουν έως και 28.000 ευρώ, σε μηνιαίες δόσης των 800 - 1000 ευρώ, σε διάστημα τριών ετών για όσους είναι διατεθειμένοι να μετακομίσουν και να εργαστούν στα χωριά αυτά, κάνοντας τα τη μόνιμη κατοικία τους. Στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να αντιστρέψει τη σταθερή μείωση του πληθυσμού που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. 

Αυτά τα λεφτά βέβαια δεν έρχονται χωρίς υποχρεώσεις, καθώς για να τα λάβουν, οι νέοι κάτοικοι θα πρέπει να δεσμευτούν πως θα ξεκινήσουν ή θα φέρουν στην περιοχή μια μικρή επιχείρηση, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας.

Η περιοχή έχει διαφοροποιήσει σημαντικά τους όρους και τις προϋποθέσεις των αντίστοιχων προσφορών με τα «σπίτια με 1Ε», ελπίζοντας να αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας του εγχειρήματος. Για να το καταφέρει αυτό ζητάει:

Οι υποψήφιοι πρέπει να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι και να είναι έως 40 ετών, όχι μεγαλύτεροι. Ενώ θα πρέπει να μπορούν να μετακομίσουν στην Καλαβρία εντός 90 ημερών από την έγκριση της αίτησης. 

Δείτε ποια είναι τα χωριά του προγράμματος:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: