Ειδήσεις | Διεθνή

Γερμανία: Το 55% των πολιτών με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού

Newsroom

Το 55% των πολιτών της  Γερμανίας έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν, με την ευρωπαϊκή χώρα να φτάνει την ταχύτητα εμβολιασμών των ΗΠΑ, όπως ανέφερε το Reuters.

Ο Σπαν ανέφερε ότι το 37% των Γερμανών πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της νόσου, έχοντας λάβει και τις 2 δόσεις εμβολίου, ενώ τόνισε την ανάγκη για να επιταχυνθεί ο αριθμός των Γερμανών που εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού.

«Δεδομένης της εξάπλωσης που έχει η μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας, είναι σημαντικό να εμβολιάζονται όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται» σημείωσε ο Σπαν.

Ο ίδιος ανέφερε πως σύντομα η διαθεσιμότητα των σκευασμάτων στη Γερμανία θα ξεπεράσει τη ζήτηση, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στοχεύει στην παράδοση εμβολίων σε χώρους όπως ιεροί ναοί.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Forsa για το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, τα 3/4 των Γερμανών τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ το 22% των ερωτηθέντων τοποθετούνται υπέρ. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: