Ειδήσεις

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχθηκε τις ελλείψεις τροφίμων στη χώρα

Newsroom

Στην παραδοχή πως η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την τροφοδοσία του πληθυσμού της προχώρησε ο ηγέτης της ασιατικής χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, «δείχνοντας» τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε στο αγροδιατροφικό τομέα ο μεγάλος τυφώνας που έπληξε τη Βόρεια Κορέα το 2020.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης, ο Κιμ ανέφερε πως «ο αγροτοδιατροφικός τομέας απέτυχε να τηρήσει το πλάνο παραγωγής του», προσθέτοντας ότι η κατάσταση με τη διάθεση τροφίμων στη Β. Κορέα είναι κρίσιμη.

Οι δηλώσεις του Κιμ έγινα σε συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος Εργατών της χώρας, όπου τονίστηκε πως «το να έχουμε καλή σοδειά είναι κρίσιμο για το κόμμα μας. Το κράτος πρέπει να θέσει ως βασική προτεραιότητα του την παροχή ενός καλού βιοτικού επιπέδου στους πολίτες» ανέφερε ο ηγέτης της Β. Κορέας, σύμφωνα με τους  Pyongyang Times.

Σύμφωνα με πληροφορίες από media στη Νότια Κορέα, όπως το NK News, η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει μια «εκτόξευση» τιμών σε βασικά προϊόντα, με ένα μπουκάλι σαμπουάν να πωλείται για 200 δολάρια και ένα κιλό μπανάνες να πωλείται για 45 δολάρια.

Ο Κιμ αν και παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω των οικονομικών συνθηκών, τόνισε στο συνέδριο πως τα δεδομένα βελτιώνονται συνεχώς για την επαναφορά των τιμών σε φυσιολογική επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.