Ειδήσεις | Ελλάδα

Κορονοϊός: Εκτιμήσεις για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων - Για 5.000 κάνει λόγο ο Τζανάκης

Newsroom

Mεγάλη αύξηση στα κρούσματα προβλέπουν οι επιστήμονες, με τον καθηγητή πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη να κάνει λόγο ακόμα και για 5.000 κρούσματα. 

Σε δηλώσεις του στο Open, ο καθηγητής σημείωσε πως σήμερα ή αύριο τα κρούσματα αναμένεται να αγγίξουν τα 5.000. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αποκλιμάκωση ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτή θα έρθει από τις 15 Απριλίου και μετά.

Παράλληλα μίλησε και για τα κλειστά μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οφείλω να πω ότι θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το επιδημιολογικό φορτίο από την πρόθεσή μας να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Αν αποδεχτούμε ότι δεν επηρεάζει τους ιικούς δείκτες, τότε η απόφαση αυτή για αυτές τις περιοχές θα πρέπει να ανατραπεί».

«Είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά», πρόσθεσε και εξέφρασε την απορία του γιατί δεν «επιτρέπουμε στον κόσμο να πάει στο εξοχικό του να αποσυμφορηθούν το κέντρο και οι αστικές περιοχές».

Τέλος, για την εστίαση σημείωσε πως ένα άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους είναι μια ρεαλιστική επιλογή. «Ωφέλιμη για την πανδημία, καθότι θα μετατρέψει μια άκρως ανασφαλή κοινωνική συμπεριφορά σε πιο οργανωμένη, πιο φορμαρισμένη και πιο ασφαλή κοινωνικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: