Ειδήσεις | Διεθνή

ΗΠΑ: Η Γέλεν συνιστά δημοσιονομική χαλάρωση για την παγκόσμια οικονομία

Newsroom

Μήνυμα στους ηγέτες της παγκόσμιας οικονομίας ώστε να μην προχωρήσουν σε αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία εν όψει της υποχώρησης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού έστειλε τη Δευτέρα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο στο Chicago Council on Global Affairs, η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν τη δική τους φορολογική νομοθεσία για να αποτρέψουν τις εταιρείες από τη μετατόπιση των κερδών ή την αλλαγή έδρας σε χώρες - φορολογικούς παραδείσους και θα ενθαρρύνουν άλλες μεγάλες οικονομίες να κάνουν το ίδιο.

Ακόμα, η κ. Γέλεν ανέφερε πως είναι  σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνήσεις «διαθέτουν σταθερά φορολογικά συστήματα που αυξάνουν επαρκώς έσοδα σε βασικά δημόσια αγαθά και ανταποκρίνονται σε κρίσεις και ότι όλοι οι πολίτες μοιράζονται δίκαια το βάρος της χρηματοδότησης της κυβέρνησης».

Αναφερόμενη στο πακέτο 2,2 τρισ. δολαρίων που έχει ανακοινώσει για τη στήριξη των υποδομών στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η κ. Γέλεν υποστήριξε πως «έχουμε το δημοσιονομικό χώρο για το υποστήριξουμε», ενώ πρόσθεσε ότι το πακέτο δεν ενέχει κινδύνους αύξησης του πληθωρισμού. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: