Ειδήσεις

Συνάντηση με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών θα έχει στις 12.00 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στο γραφείο της αντιπροεδρίας.

Το παζλ της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ολοκλήρωνεται, καθώς χθες οι Εθνική και Alpha Bank έκλεισαν με επιτυχία τα βιβλία προσφορών και η τελική τιμή με την οποία θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα οριστικοποιηθεί την Παρασκευή.

Από την πλευρά της άλλωστε, η Alpha Bank είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι υπερκαλύφθηκε το αρχικώς σκοπούμενο ποσό των 1,55 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα διατήρησε ανοικτό το βιβλίο προσφορών εν αναμονή της ολοκληρώσεως των συζητήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των Θεσμών, ικανοποιώντας παράλληλα το συνεχιζόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον. Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έκλεισε και το βιβλίο προσφορών.

Στο ίδιο μοτίβο και η Eurobank καθώς έχει υπερκαλύψει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Το τελικό ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ανέρχεται σε 2,039 δισ. ευρώ, μετά την αναγνώριση 83 εκατ. ευρώ από τον SSM στο πλαίσιο της δημιουργίας οργανικών εσόδων από το «capital plan» της τράπεζας.

Ολοκληρώνονται παράλληλα και οι ανάλογες διαδικασίες στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία αναζητά 1,34 δισ. ευρώ, που είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν από το βασικό σενάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.