Ειδήσεις | Διεθνή

«Προβάδισμα» Μπάιντεν έναντι Τραμπ στα έσοδα της προεκλογικής εκστρατείας

Κατά 10 εκατ. δολάρια ξεπέρασε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν, στην προεκλογική εκστρατεία για τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, κατά τον προηγούμενο μήνα, η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 141 εκατ. δολάρια, έναντι 131 εκατ. δολαρίων που συγκέντρωσαν οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, για την ίδια περίοδο.

O πιο αποδοτικός μήνας του 2020

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Τζο Μπάιντεν, που είναι υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, αλλά και οι ομάδες που τον υποστηρίζουν συγκέντρωσαν ποσό 141 εκατ. δολαρίων τον Ιούνιο, που ήταν οικονομικά ο πιο αποδοτικός μήνας για την μέχρι τώρα προεκλογική εκστρατεία.

Παράλληλα, η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν συγκέντρωσε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα περισσότερα χρήματα από την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν ανακοίνωσε το οικονομικό αποτέλεσμα, λίγες ώρες αφού ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του είχαν ανακοινώσει ότι συγκέντρωσαν τον Ιούνιο 131 εκατ. δολάρια.

New York Times: «Άνετο» προβάδισμα Μπάιντεν με 14 μονάδες

Με διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των μειονοτήτων και των γυναικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Με ποσοστό 50%, ο Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει άνετο προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του (36%), βάσει της δημοσκόπησης που διεξήχθη από τους New York Times και το Siena College.

Όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επικρατεί στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των γυναικών, των νέων ηλικίας 18-34 ετών και των μειονοτήτων, ιδίως των μαύρων και των ισπανόφωνων Αμερικανών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: